Kopen met NHG

Wanneer u een hypotheek afsluit voor de aankoop van een woning, kunt u in aanmerking komen voor Nationale Hypotheek garantie. De belangrijkste voorwaarden is dat de koopsom niet hoger is dan € 245.000,-( 2017) Uiteraard is de verhouding tussen uw inkomen en de verwachte maanlasten bepalend.
Vanaf 2018 is de maximale koopsom € 265.000,=

Wat is NHG?

Veilig
Als u er alles aan heeft gedaan om de restschuld zoveel mogelijk te beperken, kan het Waarborgfonds uw restantschuld bij een gedwongen verkoop kwijtschelden. Zij kan dit doen als u buiten uw schuld in een probleemsituatie bent gekomen. U kunt hierbij denken aan betalingsproblemen als gevolg van werkloosheid, scheiding en arbeidsongeschiktheid.

Verantwoord
NHG is mogelijk als voldoet aan de inkomensnormen zoals deze door het NIBUD zijn opgesteld. Volgens deze inkomensnormen mag een bepaald percentage van het inkomen aan woonlasten worden besteed. Op deze manier weet u zeker dat u nooit teveel leent. U houdt bij een normaal uitgavenpatroon altijd voldoende financiële ruimte over voor andere uitgave zoals de dagelijkse boodschappen en verzekeringen.

Voordelig
Met de NHG betaald u een lagere hypotheekrente. De rentekorting kan oplopen tot 0.8%. Dat betekent elk jaar opnieuw honderden euro’s voordeel. Bij het afsluiten van NHG betaalt u eenmalig 0.45% over uw hypotheekbedrag. Alle kosten die u moet maken om NHG te verkrijgen zijn fiscaal aftrekbaar. Door het rentevoordeel en de fiscale aftrekbaarheid heeft u de kosten gemiddeld in een jaar terugverdient. U kunt de aankoop van uw woning volledig financieren. Dit betekent dat u, naast de kosten voor de aankoop van de woning bijvoorbeeld ook de kosten van notaris, de makelaar, het taxatierapport en de kosten voor een verbouwing kunt mee financieren. U hoeft dus geen eigen geld in te brengen. Ook bij een nieuwe of aanvullende hypotheek voor verbouwing of renovatie kunt u in bepaalde gevallen een beroep doen op NHG.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of op de website van NHG kijken.